Mestský úrad v Sabinove rekonštruujú, naďalej však zostáva v prevádzke. Ako dlho budú trvať práce?


Foto: Mestský úrad v Sabinove rekonštruujú, naďalej však zostáva v prevádzke. Ako dlho budú trvať práce? Foto: Mesto Sabinov

Mestský úrad v Sabinove prechádza rekonštrukciou. Ako informovalo mesto, cieľom realizovaného projektu je zníženie energetickej náročnosti budovy, odstránenie porúch vyvolaných tepelnými mostami a taktiež celková estetizácia stavby.  

„Budova sa nachádza v centre mesta patriaceho do pamiatkovej zóny. Postavená bola na prelome 19. a 20. storočia, zrejme ešte na starších základoch. Neskôr prešla úpravou a dostavbou dvorových krídel. Mestský úrad je strediskom poskytovania služieb občanom a jedným zo symbolov námestia,“ uviedlo mesto. 

V rámci renovácie a modernizácie zateplia fasádu, strechy a suterén a tiež vymenia okná a dvere. Súčasťou prác je aj rekonštrukcia a vyregulovanie ústredného vykurovania, výmena svietidiel a doplnenie vzduchotechnických jednotiek na efektívnu výmenu vzduchu.

„V dôsledku začatých prác je od pondelka 18. marca 2024 až do odvolania možný vstup do budovy len cez hlavné vchody z námestia. V zadnej časti mestského úradu nebude možné parkovanie ani vstup do budovy, s výnimkou vozidla mestskej polície,“ priblížilo mesto. 



Rekonštrukcia mestského úradu je financovaná z nenávratného finančného príspevku z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti a spolufinancovaná z vlastných prostriedkov mesta. Realizácia prác je zmluvne dohodnutá na šesť mesiacov.  

„Prosíme občanov o rešpektovanie a dodržiavanie týchto pokynov. Ukončenie prác je naplánované do konca augusta 2024. Požiadavky a obmedzenia na chod úradu budeme priebežne konkretizovať,“ doplnilo mesto. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu