V súvislosti s veľkonočnými sviatkami je od dnešného dňa v teréne viac policajtov


Foto: V súvislosti s veľkonočnými sviatkami je od dnešného dňa v teréne viac policajtov Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V období veľkonočných sviatkov polícia každoročne prijíma opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Tohtoročné opatrenia budú zamerané najmä na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy, zákazu požívania alkoholických nápojov a návykových látok vodičmi.

„Predpokladáme zvýšenú intenzitu cestnej premávky, preto budú policajti v prípade potreby nápomocní pri riadení a usmerňovaní dopravy. Tiež budú dohliadať na miesta, kde je možné predpokladať zvýšený počet chodcov, ako sú napríklad kostoly, cintoríny, nákupné centrá a ďalšie miesta,“ uvádza hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Počas predpokladaného zvýšeného presunu občanov budú policajti preventívne na železničných staniciach, ale aj priamo vo vybraných regionálnych vlakoch, rýchlikoch a v medzinárodných vlakoch. Okrem toho si každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru aj na základe vlastných analýz dopravno-bezpečnostnej situácie naplánuje miesta a časy kontrol tak, aby boli efektívne a pôsobili najmä preventívne.

Polícia bude s vami aj počas najbližších dní, v prípade potreby sa na nás môžete s dôverou obrátiť. Prajeme vám pokojné prežitie veľkonočných sviatkov a šťastnú cestu do cieľa vašej cesty,“ dodáva hovorkyňa Denisa Bárdyová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu