Vranovskej nemocnici chýbajú lekári. Je nútená obmedziť hospitalizácie na pediatrii a detskú pohotovosť


Foto: Vranovskej nemocnici chýbajú lekári. Je nútená obmedziť hospitalizácie na pediatrii a detskú pohotovosť Foto: pexels.com

Nemocnica vo Vranove nad Topľou má personálne problémy, je nútená od piatka 12. apríla obmedziť činnosť lôžkovej časti detského oddelenia a prevádzku ambulancie detskej ústavnej pohotovostnej služby. Informuje o tom RTVS.

Podľa PR špecialistky nemocníc Penta Hospitals SK Bianky Krejčíovej ide do dočasné opatrenie a nemocnica intenzívne pracuje na obnovení prevádzky v júni. O opatreniach informovala nemocnica v závere minulého týždňa orgány regionálnej samosprávy, krajské Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, okolité nemocnice a ambulantný sektor. 

Ostatné pracoviská fungujú bez obmedzení. Nemocnica vyvíja maximálne úsilie s cieľom zabezpečiť dostatočný počet lekárov potrebných na nepretržitú prevádzku detského oddelenia. Počas obmedzenej prevádzky bude zdravotná starostlivosť pre detských pacientov dostupná v okolitých nemocniciach, konkrétne v nemocnici v Humennom a Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove.

Ako dodáva RTVS, neonatologické oddelenie a pôrodnica poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzení. Pediatrická ambulancia ostáva v prevádzke pre účely predoperačných vyšetrení (aj pre deti z externého prostredia) a konziliárnych pediatrických vyšetrení pre potreby iných pracovísk nemocnice počas pracovných dní. Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast je dostupná v štandardnom režime.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu