Horskí záchranári pátrali po troch zahraničných turistoch: Našli ich až na druhý deň


Foto: Horskí záchranári pátrali po troch zahraničných turistoch: Našli ich až na druhý deň Foto: Horská záchranná služba

V stredu 28. júna vo večerných hodinách boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pri pátraní po troch 18-ročných chlapcoch. Išlo o zahraničných turistov, jeden bol čínsky občan a dvaja boli z USA.

Chlapci si naplánovali trasu zo Štrbského Plesa na Kasprov vrch, následne sa však ani jednému z nich nedalo dovolať a to aj napriek tomu, že všetci mali mobilné telefóny. Na základe tejto skutočnosti bolo rozsiahle pátranie rozbehnuté už v noci. 

Ráno bola o spoluprácu požiadaná aj Letka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, pretože lokalita možného pohybu trojice bola rozsiahla. Na miesto boli vyslaní aj psovodi so psami a špecialisti na prácu s dronmi. 

Záchranári smerujúci hore Tichou dolinu stretli trojicu bez zranení, len premočených po noci strávenej v doline. Následne boli transportovaní terénnym služobným vozidlom do ubytovacieho zariadenia,“ informuje Horská záchranná služba na webovej stránke



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu