Dobrovoľní hasiči mesta Prešov počas zastávky na benzínke v Zamarovciach uhasili horiace auto


Foto: Dobrovoľní hasiči mesta Prešov počas zastávky na benzínke v Zamarovciach uhasili horiace auto
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov

Šťastie v nešťastí mal vodič horiaceho auta na benzínovej pumpe v Zamarovciach. Na čerpacej stanici sa práve nachádzali aj príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov, ktorí sa vracali z návštevy partnerského zboru v obci Staré Sedlište. Vďaka ich pohotovej reakcii sa požiar podarilo rýchlo uhasiť a predísť tak väčším škodám. 

Ako informoval Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov na sociálnej sieti, členovia zboru sa po ceste naspäť zastavili na benzínovej pumpe, aby si spravili prestávku. Pauzu však narušilo prichádzajúce auto, spod ktorého kapoty sa valil čierny dym.

Dobrovoľní hasiči sa mohli pustiť hneď do akcie aj vďaka tomu, že mali so sebou potrebnú výbavu vrátane zásahových odevov. Požiar sa im podarilo uhasiť do príchodu jednotky Hasičského a záchranného zboru. Na uhasenie použili sedem práškových hasiacich prístrojov, z toho tri pochádzali z vozidla zboru CAS15 Iveco Daily.


„Táto skúsenosť je pre nás len ďalším dôkazom, že musíme byť vždy pripravení. Nikdy nevieme, kedy ‚písknu ostrú‘,“ uzavrel dobrovoľný hasičský zbor. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu