V troch župných knižniciach pribudli moderné samoobslužné stanice na výpožičku, predĺženie a vrátenie kníh


Foto: V troch župných knižniciach pribudli moderné samoobslužné stanice na výpožičku, predĺženie a vrátenie kníh Foto: Prešovský samosprávny kraj

V knižnici v Bardejove, Poprade a Starej Ľubovni pribudli samoobslužné stanice SelfCheck. Čitatelia si prostredníctvom nich môžu vypožičať, predĺžiť a vrátiť knihy. Taktiež poskytnú informácie o ich čitateľskom konte. Využívať ich plánuje aj knižnica v Prešove a vo Vranove nad Topľou. 

„Automaty sú v prevádzke v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove, v Podtatranskej knižnici v Poprade, kde nahradil pôvodnú stanicu inštalovanú v roku 2014 a tiež v Ľubovnianskej knižnici v Starej Ľubovni,“ uvádza Prešovský samosprávny kraj na webovej stránke.

Samoobslužné stanice ponúkajú voľbu cudzieho jazyka a počas používania nie je nutná asistencia personálu knižnice. Predĺženie výpožičky kníh je pre jednotlivé položky, ale aj hromadne, stanice sú rozšírené o platobný modul. Taktiež spĺňajú štandardy pre používanie hendikepovanými osobami. 

„Do knižníc sa zaobstarali vďaka schválenému projektu Skvalitnenie a modernizácia výpožičných priestorov knižnice zo zdrojov Európskej únie, a to prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. Pribudnúť by mali aj v Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove a Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou,“ dodáva Prešovský samosprávny kraj.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu