Poľský turista uviazol v kosodrevine. Na pomoc mu do Mengusovskej doliny prišli horskí záchranári


Foto: Poľský turista uviazol v kosodrevine. Na pomoc mu do Mengusovskej doliny prišli horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

V dopoludňajších hodinách v piatok 15. septembra 2023 boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre poľského turistu. Ten sa nachádzal v Mengusovskej doline v oblasti Rázcestia pri Žabom potoku, kde zablúdil a následne uviazol v kosodrevine. 

Išlo o ťažko prístupný terén a uviaznutý muž nebol presne lokalizovaný, preto bola o technický zásah požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu. Vrtuľník mal medzipristátie v Starom Smokovci, kde prevzal na palubu dvoch záchranárov.

Po lokalizácii miesta, bol pomocou palubného navijaka na miesto vysadený jeden horský záchranár, ktorý turistu vyšetril a pripravil na evakuáciu. Horský záchranár aj s turistom boli z miesta evakuovaní palubným navijakom a po medzipristátí na Štrbskom plese letecky transportovaní do Starého Smokovca, kde bola záchranná akcia ukončená,“ informuje Horská záchranná služba na webovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu