Do knižníc v Prešovskom kraji pribudnú nové tituly. Župa zainvestuje do ich nákupu viac ako 55-tisíc eur


Foto: Do knižníc v Prešovskom kraji pribudnú nové tituly. Župa zainvestuje do ich nákupu viac ako 55-tisíc eur Foto: Prešovský samosprávny kraj

Detských, mladých ale aj dospelých čitateľov už čoskoro potešia nové atraktívne knihy v regáloch župných knižníc v Bardejove, Humennom, Levoči, Poprade, Prešove, Starej Ľubovni, Svidníku a Vranove nad Topľou. Umožní to akvizícia Prešovského samosprávneho kraja v celkovej hodnote viac ako 55-tisíc eur, ktorá sa prerozdelí medzi jednotlivé inštitúcie. Župa tiež plánuje do niektorých knižníc zaviesť aj službu Bubliobus, ktorá už dlhodobo funguje vo svidníckom regióne. 

Najvyššia suma na nové knihy pôjde do Krajskej knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove. Významnú pomoc dostanú aj Podtatranská knižnica v Poprade a Knižnica Jána Henkela v Levoči, kde sa spustí Bibliobus. Vďaka peniazom sa nakúpia diela v rôznych žánroch ako napríklad romantické, kriminálne, historické a detektívne tituly pre dospelých, beletria pre deti a mládež či náučné a populárno-náučné knihy.

Prešovský samosprávny kraj investoval počas posledných šiestich rokov takmer pol milióna eur do nákupu nových titulov. Jeho zámerom je podporiť čítanie a zvyšovať povedomia o literatúre medzi všetkými vekovými kategóriami. Zároveň sa snaží o vyšší počet registrovaných používateľov v župných knižniciach, aktuálne ich je spolu vyše 26-tisíc. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu