Národná diaľničná spoločnosť podpísala zmluvu na vytvorenie štúdie ohľadom druhej rúry tunela Branisko


Foto: Národná diaľničná spoločnosť podpísala zmluvu na vytvorenie štúdie ohľadom druhej rúry tunela Branisko Foto: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť podpísala zmluvu na vypracovanie štúdie realizovateľnosti druhého profilu tunela Branisko na D1. Víťazom súťaže sa spomedzi šiestich prihlásených uchádzačov stala spoločnosť TAROSI, c.c., s.r.o. Štúdiu vypracuje za 163-tisíc eur, pričom predpokladaná hodnota zákazky bola na úrovni 235-tisíc eur. Na vypracovanie štúdie a zámeru Environmental Impact Assessment má 10 mesiacov.

Úlohou víťaznej spoločnosti bude posúdiť možné varianty dostavby ľavej tunelovej rúry spolu s rekonštrukciou existujúcej prejazdnej časti. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti analýzy už potvrdili, že výstavba ľavej rúry je technicky možná aj počas prevádzky pravej strany. V roku 2022 bola priemerná denná intenzita na úseku tunela Branisko cez 16-tisíc vozidiel za 24 hodín. Vybudovanie druhej rúry je podľa slovenských diaľnic reálne na pláne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu