FOTO: Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách opäť otvorili. Prechod bude bezpečnejší vďaka fixným reťaziam


FOTO: Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách opäť otvorili. Prechod bude bezpečnejší vďaka fixným reťaziam
Galéria: 6 fotiek
Foto: Tatranský národný park

V piatok 29. septembra bolo sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách dočasne uzavreté. Dôvodom bola rekonštrukcia náučného chodníka, ktorá sa podarila zrealizovať za jeden deň a táto lokalita je opäť dostupná pre všetkých turistov. 

Obnovu vykonávali dobrovoľníci z turistického klubu Hikemates spolu s pracovníkmi Strediska starostlivosti o turistickú infraštruktúru Správy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici. Už ráno sa pustili do zaisťovania jedného z najnáročnejších úsekov modro značenej trasy, ktorá spája Veľkú Studenú a Bielovodskú dolinu.

Najskôr boli odstránené uvoľnené skaly a na dôležitých miestach od Zbojníckej chaty postupne osadili aj fixné reťaze, ktoré bolo potrebné najskôr vyniesť na chrbtoch, pričom ich celková dĺžka predstavuje 150 metrov.

Ešte raz ďakujeme dobrovoľníkom. Vďaka ich iniciatíve bude prechod týmto úsekom pre návštevníkov tejto časti Vysokých Tatier nielen komfortnejší, ale predovšetkým bezpečnejší. Verím, že so spoluprácou ani zďaleka nekončíme a už čoskoro sa stretneme pri ďalších spoločných projektoch,“ informuje námestník riaditeľa Správy Tatranského národného parku Peter Spitzkopf prostredníctvom webovej stránky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu