Zlodeji sa mali vlámať do domu v obci Malcov, odkiaľ mali zobrať dvojplatničku, kanvicu či 30 centov


Foto: Zlodeji sa mali vlámať do domu v obci Malcov, odkiaľ mali zobrať dvojplatničku, kanvicu či 30 centov Foto: pexels.com

Začiatkom novembra v obci Malcov sa mali traja miestni muži vo veku 17, 18 a 20 rokov dopustiť protiprávneho konania voči 61-ročnému mužovi, keď sa mali vlámať do domu na Rybnianskej ulici, kde býval starší muž. Zlodeji ho mali držať, aby sa nemohol brániť, kým ho mali udierať do hlavy, v dôsledku čoho spadol na zem.

Traja páchatelia mali prehľadať miestnosť, odkiaľ mali vziať kanvicu na varenie vody, dvojplatničku, mobilný telefón, mäsové konzervy, kávu, cigarety a aj 30 centov, a následne mali ujsť. Podľa polície napadnutý muž utrpel viacero zranení, ktoré bolo treba liečebne ošetriť.

„Okresný vyšetrovateľ v Bardejove podľa získaných dôkazov vzniesol obvinenie voči trom mladým mužom zo zločinu lúpeže ako aj z porušovania domovej slobody. Všetci traja obvinení sú stíhaní väzobne. Ak sa im vina preukáže hrozí im trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, v prípade mladistvého páchateľa ide o polovičnú trestnú sadzbu,“ doplnila informácie hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu