Prešovskí volejbalisti porazili lídra tabuľky Niké extraligy. Víťazstvom si zaistili postup v prvej štvorke


Foto: Prešovskí volejbalisti porazili lídra tabuľky Niké extraligy. Víťazstvom si zaistili postup v prvej štvorke Foto: Veronika Mihaliková

V sobotu 16. decembra pokračovala základná časť Niké extraligy mužov zápasmi 13. kola, počas ktorého volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov zvíťazili nad Komárnom 3:1 (21, 21, -19, 13). Pred posledným kolom základnej časti si tak zaistili postup do nadstavby z hornej časti tabuľky.

Komárno pricestovalo do Prešova po dlhej ceste z európskeho pohára na Azorských ostrovoch. Na zápas sa z tohto dôvodu nedostavili hráči ako Peter Mlynarčík, Maroš Kasperkevič, či Emanuel Kohút. Zverenci Erika Digaňu v priebehu celého zápasu dominovali a výpadok ich výkonu zaznamenali len v treťom sete.

„Víťazstvo sa rodilo ťažko. Každopádne som rád, že sme vyhrali. Bolo to dôležité z pohľadu, že to bol posledný zápas tohto roka. Takto na diaľku budem držať palce aj Komárnu, aby vyhrali nad Portugalcami, lebo môžu urobiť veľký úspech. Želáme im veľa síl, a aby si už aj oni potom oddýchli,“ vyhlásil po zápase tréner VK MIRAD UNIPO Prešov Erik Digaňa.



Najviac bodujúcim hráčom stretnutia sa stal kapitán Prešovčanov Michal Ščerba, ktorý priniesol svojmu tímu 17 bodov. Tréner Prešova vymenoval ako najužitočnejšieho hráča blokára Jána Jendrejčáka, ktorý pomohol svoju tímu 10-timi bodmi. Hosťujúci tréner neocenil týmto honorom žiadneho zo svojich zverencov.

„Myslím si, že to nebol optimálny šport z oboch strán. Množstvo chýb, divákov nenadchlo, obojstranne veľa. Chýb sme urobili samozrejme my viac. Chcel som, aby ma v konečnom ohľade niektorí hráči prekvapili v tej zostave, v ktorej sme hrali, ale nestalo sa. Budeme s tým musieť niečo spraviť, takže to nehodnotím veľmi pozitívne,“ vyjadril sa k výsledku zápasu tréner Rieker UJS Komárno Richard Vlkolínsky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu