V Prešovskom kraji začnú od júla premávať cyklobusy


Foto: V Prešovskom kraji začnú od júla premávať cyklobusy
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Cyklisti v Prešovskom kraji budú môcť od 1. júla do 31. augusta využívať na prepravu autobusy s cyklonosičmi. Premávať budú počas sobôt a nedieľ na trasách Prešov – Zlatá Baňa, Sabinov – Drienica, Stará Ľubovňa – Červený Kláštor, Vranov nad Topľou  – Domaša, Dobrá rekreačná oblasť, a Snina – Nová Sedlica. Prepravu zabezpečí SAD Prešov, Bus Karpaty a SAD Humenné. Informoval o tom Prešovský kraj na svojej stránke

Cyklonosičmi bude disponovať celkovo päť autobusov, pričom jeden nosič odnesie šesť bicyklov. Dokopy tak prepravia 30 bicyklov. Ďalšie kapacity bude možné rozšíriť cez ostatné priestory v autobusoch. Do cyklonosičov investoval Prešovský kraj 25-tisíc eur. 

„Cyklobusy sú vo vyspelých krajinách bežnou súčasťou cestovných poriadkov a ja sa teším, že ich od tohto leta budeme mať aj v našom kraji. Uľahčia tým, ktorí možno nemajú takú kondíciu, komfortnejšiu a rýchlejšiu prepravu do zaujímavej destinácie v našom kraji. Či už sú to Pieniny, Poloniny a ďalšie lokality, ktoré sme pre túto pilotnú kampaň vybrali,“  skonštatoval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Ako ďalej uviedol, v prípade záujmu sú pripravení rozšíriť službu aj o cyklovozíky či rezervačný systém, ktorý cyklistom umožní objednať si miesto na cyklonosiči vopred. Kampaň Cyklobusy nadväzuje na už rozbehnuté aktivity Prešovskej župy, ktoré sa zameriavajú na podporu cykloturizmu a autobusovej prímestskej dopravy. Ide o Dovolenku na bajku či výhodné jednosmerné cestovné v autobusoch počas víkendov a štátnych sviatkov. 








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu