Pozrite si mená laureátov na cenu Prešovského samosprávneho kraja za rok 2023


Foto: Pozrite si mená laureátov na cenu Prešovského samosprávneho kraja za rok 2023 Foto: Ilustračné - Prešovský samosprávny kraj

Krajskí poslanci na októbrovom zastupiteľstve rozhodli o tom, kto dostane cenu Prešovského samosprávneho kraja za rok 2023. Medzi ocenenými má byť zdravotníčka, folklórny súbor a taktiež hudobníčka. 

Ocenená bude emeritná dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove, taktiež Folklórny súbor Vranovčan a hudobníčka Ľubica Čekovská. Emeritnej dekanke Anne Eliášovej bude cena udelená za mimoriadne celoživotné zásluhy v rozvoji slovenského zdravotníctva v oblasti ošetrovateľstva. 

„Folklórny súbor Vranovčan si preberie cenu za dlhoročnú kvalitnú prezentáciu tradičnej ľudovej kultúry a významnú zahraničnú reprezentáciu Prešovského kraja a hudobníčka Ľubica Čekovská za jedinečný prínos v oblasti kultúry a hudobného umenia na Slovensku a za výnimočné výsledky s medzinárodným presahom,“ uvádza Lea Lehotská z oddelenia komunikácie Prešovského samosprávneho kraja.

Okrem poslancov a predsedu mohla návrhy na významné osobnosti predkladať do konca septembra aj široká verejnosť. Ako informuje Lea Lehotská, na adresu úradu prišlo jedenásť návrhov, z ktorých vyberala Komisia pre udeľovanie verejných ocenení PSK troch ocenených. Slávnostný galavečer sa má uskutočniť 14. decembra na Veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského v Prešove.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu