Sexuálne zneužíval deti na východe a nakazil ich pohlavnou chorobou. Muž sedí vo väzbe


Foto: Sexuálne zneužíval deti na východe a nakazil ich pohlavnou chorobou. Muž sedí vo väzbe Foto: Ilustračné - pixabay.com

Kriminálna polícia z Michaloviec obvinila 31-ročného muža z okresu Sobrance zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu. Obvinený aktuálne sedí vo vyšetrovacej väzbe.

Usvedčiť ho mali najmä zadovážené dôkazy a vykonané potrebné procesné úkony. „Keďže v tomto prípade sú poškodenými osobami viaceré maloleté deti, bolo potrebné a priam nevyhnutné, postupovať veľmi citlivo, primerane veku i dôsledkom, ku ktorým došlo,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Výsledky ukázali, že poškodené maloleté osoby spájala jedna a tá istá osoba. Rovnaké bolo nielen miesto, ale i spôsob, akým ku spáchaniu skutkov dochádzalo. Obvinený muž dokonca používal aj rovnakú „návnadu“, akou maloletých presvedčil splniť jeho úmysly.


„Doposiaľ sa podarilo stotožniť tri maloleté deti (7, 8 a 11 rokov), ktoré boli po kontakte s obvineným mužom pozitívne diagnostikované na pohlavne prenosné ochorenie. Ďalšie, naďalej prebiehajúce vyšetrovanie však preukazuje, že nie je vylúčené, že počet nakazených maloletých osôb bude ešte vyšší,“ dodala polícia. 

Bližšie informácie polícia nezverejňuje vzhľadom na citlivosť prípadu a nízky vek poškodených osôb, ako aj preto, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu