VIDEO: Na križovatke pred Svitom došlo k hrozivej dopravnej nehode. Semafory tam podľa vodičov často nefunfujú


Prihláste sa na odber Prešovak.sk na  

Ešte koncom februára došlo v ranných hodinách za Popradom na ceste I. triedy pri prvej križovatke do Svitu k desivo vyzerajúcej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve osobné autá. Zrážku sa podarilo zachytiť vodičovi Petrovi.

Podľa videa boli na križovatke v tom čase vypnuté semafory. Vodička červeného auta si pravdepodobne nevšimla prichádzajúce auto a vošla do cesty. Zrážke už nedokázala ani jedna vodička zabrániť. 

„63-ročná vodička osobného vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazila do iného osobného vozidla, ktorého vodičkou bola 58-ročná žena,“ uviedla pre Prešovak.sk krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.


Jana Ligdayová dodáva, že obe účastníčky boli na mieste podrobené dychovým skúškam, v oboch prípadoch boli výsledky negatívne. Na vozidlách vznikla v dôsledku dopravnej nehody majetková škoda, ktorá bola predbežne odhadnutá na 10-tisíc eur.

Pod príspevkom v skupine Dopravný servis – okres PP, KK, SN, ktorý uverejnil Peter, začali vodiči informovať o tom, že v úseku sú semafory väčšinu času vypnuté. Okrem toho tvrdia, že k dopravným nehodám na križovatke dochádza často, keďže niektorí vodiči si myslia, že stihnú križovatku prejsť rýchlejšie ako príde auto, ktoré má prednosť. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu