Nočný zásah hasičov v Prešove má dohru. Muž z havarovaného auta nafúkal 2,4 promile


Foto: Nočný zásah hasičov v Prešove má dohru. Muž z havarovaného auta nafúkal 2,4 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Na prešovskom sídlisku Sekčov bola vo štvrtok rušná noc. Hasiči, policajti aj záchranári zasahovali pri dopravnej nehode. O 22:00 boli prešovskí hasiči vyslaní k dopravnej nehode na ul. Armádneho generála Svobodu v Prešove. Po príchode na miesto zistili, že ide o dopravnú nehodu osobného motorového vozidla, ktoré po náraze do stĺpa verejného osvetlenia ostalo prevrátené na boku. 

Pri zásahu odstraňovali čelné sklo, vodič bol zakliesnený

Vodiča, ktorý ostal zakliesnený v aute ležiacom v pravom jazdnom pruhu museli hasiči z auta dostať. Hasiči havarované vozidlo stabilizovali, vykonali protipožiarne opatrenia a pomocou špeciálneho náradia odstránili z vozidla čelné sklo a zakliesneného vodiča vyslobodili,“ informovali prešovskí hasiči. Po vykliesnení z auta mu hasičská posádka poskytla neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Po úspešnej akcii bolo odovzdaný do rúk záchranárov. Hasiči informovali, že na mieste zasahovalo päť príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov, ktorí využili dva kusy hasičskej techniky.

V hlavnej úlohe bol alkohol

Ako pre nás potvrdila hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová, vodič bol podrobený dychovej skúške. Tá uňho istila hodnotu alkoholu v dychu takmer 2,4 promile. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ informovala hovorkyňa. 48-ročnému vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a skončil v cele policajného zaistenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu