Pre cestujúcich sú opäť pripravené letné vlaky vrátane obľúbenej linky z Košíc do Starej Ľubovne


Foto: Pre cestujúcich sú opäť pripravené letné vlaky vrátane obľúbenej linky z Košíc do Starej Ľubovne
Galéria: 3 fotky
Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko v spolupráci s národným portálom cestovného ruchu Slovenska Slovakia Travel a krajskými organizáciami cestovného ruchu ponúka tento rok 18 letných vlakov. Premávať budú od 17. júna do 17. septembra. Ponuka pre cestujúcich sa rozšíri aj o osem medzištátnych sezónnych vlakov do Poľska a pravidelný autovlak do Splitu. Objednávateľom sezónnych spojení je ministerstvo dopravy. 

Chýbať nebude ani najobľúbenejšia linka z Košíc do Starej Ľubovne, ktorú minulý rok využilo až 28 percent cestujúcich letných vlakov. Pripravené sú tiež linky Košice – Bardejov, Košice – Červená Skala – Banská Bystrica, Prešov – Červená Skala – Banská Bystrica, Prešov – Stakčín, Banská Bystrica – Červená Skala – Mlynky, Zvolen – Štúrovo, Medzilaborce – Lupków – Sanok či Poprad-Tatry – Plaveč – Muszyna.

„Tešíme sa, že naši cestujúci sezónne letné vlaky čoraz viac obľubujú a vyhľadávajú. Počas minuloročnej turistickej sezóny ZSSK letnými vlakmi za 176 dní prepravila viac ako 43-tisíc spokojných cestujúcich, pričom priemerná denná obsadenosť týchto vlakov bola 246 osôb. Rok predtým sme prepravili bezmála 42-tisíc cestujúcich,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň.


ZSSK prepravila počas mesiacov júl a august 2022 celkovo vyše 11 miliónov cestujúcich, čo predstavuje nárast oproti sezóne 2021 o 18 percent. Vlaky nie sú tentoraz zavedené ako mimoriadne, ale sú súčasťou štandardného grafikonu, preto sa dajú ľahko vyhľadať aj v e-shope ZSSK. Lístky na letné vlaky je možné si kúpiť už dnes aj v aplikácii Ideme vlakom.

Okrem sezónnych vlakov si spoločnosť počas letnej sezóny pripravila pre verných cestujúcich ponuku výhodných celosieťových cestovných lístkov SLOVAK. Ponuka bude platiť od 1. júla do 31. augusta na celom Slovensku v druhej vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu